Τριήμερο γευσιγνωσίας και οινικού τουρισμού διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου μέσα στον αμπελώνα της Νεμέας, αφιερωμένο στα ξακουστά κρασιά. Διοργανωτές ο Δήμος Νεμέας και η Ένωση Οινοπαραγωγών & Αμπελουργών Νεμέας.
Είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην Νεμέα το Σάββατο 6 του Σεπτέμβρη και να περάσουμε μια συναρπαστική ημέρα. Επισκεφθήκαμε τα μεγαλύτερα οινοποιεία της περιοχής, γνωρίσαμε τους οινοποιούς που ο κάθε ένας είχε και ένα μυστικό να μας αποκαλύψει. Κάναμε βόλτες μέσα στους απέραντους αμπελώνες τους, ξεναγηθήκαμε στις κάβες τους που η κάθε μία έκρυβε το δικό της μυστικό, δοκιμάσαμε κρασιά υψηλής ποιότητας και γεύσης. Κρασιά κόκκινα και ροζέ από την ποικιλία Αγιωργίτικο, αλλά και λευκό από τις ποικιλίες που καλλιεργούν στην περιοχή.
Οι Οινολόγοι των οινοποιείων πρόθυμοι να μας μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης αλλά και της κατανάλωσης, να μας φέρουν πιο κοντά στο μαγικό κόσμο του κρασιού. Είχαμε την ευκαιρία το κρασί που μας άρεσε να το αγοράσουμε σε φιλική τιμή φιλοξενίας κι έτσι να γυρίσουμε στην Αθήνα φορτωμένοι με κρασιά εξαιρετική ποιότητας.
67 ετικέτες μας περίμεναν στο Φλιάσιο Μέλαθρο να τις δοκιμάσουμε, η μία καλύτερη από την άλλη. Η λέξη «Φλιάσιο» προήλθε από τον αρχαίο Φλιούντα, όπου παραγόταν ο Φλιάσιος Οίνος, το Βασιλικό κρασί, που έπινε ο Αγαμέμνονας, στα ανάκτορα των Μυκηνών.
32 οινοποιεία και 2.000 αμπελουργοί που εκπροσωπούνται από τον οινοποιητικό συνεταιρισμό δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Μια περιοχή κατάφυτη από αμπελώνες, 30.000 στρέμματα συνολικά, κυριολεκτικά μια θάλασσα από αμπέλια. Η βασική ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο που θεωρείται πολυδυναμική ποικιλία, μια και μπορεί να δώσει μεγάλη γκάμα εξαιρετικών κρασιών.
Φεύγοντας από τη Νεμέα δώσαμε ραντεβού του χρόνου τέτοια εποχή να επισκεφθούμε και πάλι την περιοχή.
Είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην Νεμέα το Σάββατο 6 του Σεπτέμβρη και να περάσουμε μια συναρπαστική ημέρα. Επισκεφθήκαμε τα μεγαλύτερα οινοποιεία της περιοχής, γνωρίσαμε τους οινοποιούς που ο κάθε ένας είχε και ένα μυστικό να μας αποκαλύψει. Κάναμε βόλτες μέσα στους απέραντους αμπελώνες τους, ξεναγηθήκαμε στις κάβες τους που η κάθε μία έκρυβε το δικό της μυστικό, δοκιμάσαμε κρασιά υψηλής ποιότητας και γεύσης. Κρασιά κόκκινα και ροζέ από την ποικιλία Αγιωργίτικο, αλλά και λευκό από τις ποικιλίες που καλλιεργούν στην περιοχή.
Οι Οινολόγοι των οινοποιείων πρόθυμοι να μας μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης αλλά και της κατανάλωσης, να μας φέρουν πιο κοντά στο μαγικό κόσμο του κρασιού. Είχαμε την ευκαιρία το κρασί που μας άρεσε να το αγοράσουμε σε φιλική τιμή φιλοξενίας κι έτσι να γυρίσουμε στην Αθήνα φορτωμένοι με κρασιά εξαιρετική ποιότητας.
67 ετικέτες μας περίμεναν στο Φλιάσιο Μέλαθρο να τις δοκιμάσουμε, η μία καλύτερη από την άλλη. Η λέξη «Φλιάσιο» προήλθε από τον αρχαίο Φλιούντα, όπου παραγόταν ο Φλιάσιος Οίνος, το Βασιλικό κρασί, που έπινε ο Αγαμέμνονας, στα ανάκτορα των Μυκηνών.
32 οινοποιεία και 2.000 αμπελουργοί που εκπροσωπούνται από τον οινοποιητικό συνεταιρισμό δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Μια περιοχή κατάφυτη από αμπελώνες, 30.000 στρέμματα συνολικά, κυριολεκτικά μια θάλασσα από αμπέλια. Η βασική ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο που θεωρείται πολυδυναμική ποικιλία, μια και μπορεί να δώσει μεγάλη γκάμα εξαιρετικών κρασιών.
Φεύγοντας από τη Νεμέα δώσαμε ραντεβού του χρόνου τέτοια εποχή να επισκεφθούμε και πάλι την περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου