Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

(Φωτογραφίες της πανέμορφης Κύμης)
Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για το Άρθρο 1 του νομοσχεδίου «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, 156 ΝΑΙ και 112 ΟΧΙ. Για την περιοχή της Κύμης αυτό σημαίνει: "ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, με έδρα το Αλιβέρι και ιστορική έδρα την Κύμη, αποτελούμενος από τους δήμους Κύμης, Κονιστρών, Ταμυνέων, Αυλώνος και Δυστίων". Πολλοί Βουλευτές όλων των κομμάτων τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας δύο ξεχωριστών Δήμων. Δυστυχώς όμως ο Υπουργός έμεινε αμετακίνητος. Τρεις μέρες μιλούσαν, μιλούσαν, μιλούσαν ….. και όμως το νομοσχέδιο δεν άλλαξε στο παραμικρό. Γιατί άραγε κάθονται και συζητούν ώρες ατελείωτες αφού γνωρίζουν ότι δεν θ’ αλλάξει τίποτα; Πολλοί Βουλευτές αναρωτήθηκαν πως η Πάρος και η Αντίπαρος, παρέμειναν δύο ξεχωριστοί Δήμοι, ενώ άλλα μεγαλύτερα νησιά, ή συμπλέγματα νησιών συνενώθηκαν σε ένα Δήμο. Και τα δυο νησιά ασχολούνται με το τουρισμό, μάλιστα όσοι πηγαίνουν στην Πάρο επισκέπτονται και την Αντίπαρο και η συνένωση στην προκειμένη περίπτωση θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής τους.
Εντύπωση προκαλούν οι ανακοινώσεις συμπατριωτών μας δημοτικών συμβούλων της τελευταίας στιγμής, που πήραν θέση υπέρ της δημιουργίας δύο ξεχωριστών Δήμων, ανεξάρτητα αν με προηγούμενες ανακοινώσεις τους είχαν ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου Δήμου. Μήπως βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα θέλουν εκ των υστέρων να δείξουν και ένα άλλο πρόσωπο, αρεστό στους συμπατριώτες τους; Κάποιοι άλλοι παρέμειναν στ’ αυγά τους. Περιμένουν τις αλλαγές για ν’ αρχίσουν τις κολακείες τους και τις υποκλίσεις στους νέους «άρχοντες». Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι Δήμος δεν είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος. Δήμος είναι μια ξεχωριστή οντότητα στην οποία πρέπει να συμμετέχομε όλοι μας, να υπάρχει αμφίδρομη σχέση, σεβασμού, αλληλοϋποστήριξης και δημιουργικής προσπάθειας. Τόσο οι εκάστοτε Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι Δημότες πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, φροντίζοντας πάντα για το καλό του τόπου τους, αφήνοντας μακριά προσωπικές φιλοδοξίες ή άλλες επιδιώξεις.
Ότι και να κάνουν η Κύμη θα αναδίδει πάντα άρωμα ξεχωριστό. Πανέμορφη, με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά της, με την ομορφιά των βουνών της, με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα, με τα χρώματα και τα αρώματα να σε συνοδεύουν παντού όπου και να πας. Με ανθρώπους αγνούς, φιλόξενους και έτοιμους με ψηλά το κεφάλι να προσπαθήσουν να πείσουν τους πάντες για την αδικία που συντελέστηκε. Οι νόμοι είναι για να αλλάζουν. Εξάλλου οι πολιτικοί έχουν την ανάγκη μας, όχι εμείς τη δική τους. Και πολλοί σύντομα θα κτυπήσουν την πόρτα μας. Εμείς θα τους περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: