Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ


ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ
Σάββατο απόγευμα. Αποφασίσαμε να ανηφορίσουμε στον Προφήτη Ηλία, να προσκυνήσουμε, ν΄ ανάψουμε τα καντηλάκια και να απολαύσουμε την μοναδική θέα που προσφέρει ο περιβάλλων χώρος.
Απολαμβάναμε την θέα και ο ήχος από νησιώτικα τραγούδια μας ξάφνιασε. Αναρωτηθήκαμε από πού να έρχονται και ποιος έχει βάλει τόσο δυνατά τα τραγούδια. Έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Σε λίγο φθάσαμε στο Σίφο. Η μουσική, τα γλέντια, η φασαρία, μας οδήγησαν στο «κονάκι του Βασίλη». Ένα ολόκληρο ψητό και μισό κοκορέτσι ήταν στη σούβλα, ενώ άλλο ένα ψητό μόλις είχε μοιρασθεί στις πιατέλες, έτοιμο προς κατανάλωση. Ήταν πολύ μεγάλη η παρέα του Βασίλη που διασκέδαζε από το πρωί. Μέσα σ΄ ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, αποφάσισαν σήμερα να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, μια και τότε ο καιρός τα είχε χαλάσει.  Μας καλοδέχθηκαν και καθίσαμε για ένα μεζέ και μια κούπα κρασί. Παρότι φαγωμένοι δεν αντέξαμε στον πειρασμό και ο ένας μεζές διαδέχθηκε τον άλλο ενώ η μία κούπα έγιναν πολλές. Περιεργασθήκαμε το κονάκι και τον γύρω χώρο και εντυπωσιασθήκαμε.
Εξαιρετικό το σημείο που βρίσκεται το «κονάκι του Βασίλη». Ανάμεσα στις κουμαριές και τα έλατα,  κάτω από βελανιδιές. Από τη μια πλευρά ο ορεινός όγκος των Κοτυλαίων και από την άλλη  απλώνεται καταπράσινος ο κάμπος του Βιτάλου.  Ήταν σαν σε όνειρο.
Σούρουπο πλέον,  αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο χωριό. Αφήσαμε την παρέα στο τσακίρ κέφι και σίγουροι ότι το γλέντι θα τελείωνε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: