Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


































«Μάγεμα η φύση κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη». 
(Απόσπασμα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Σολωμού)
Ανθοί, αρώματα και αμέτρητα χρώματα δειλά και φοβισμένα έκαναν την εμφάνισή τους με το πρώτο χάδι του λαμπερού ήλιου. Η φύση σ’  όλο της το μεγαλείο, με λογιών – λογιών αγριολούλουδα να ξεπετάγονται από κάθε σημείο της γης. 
Είναι όλα τόσο όμορφα και ολάνθιστα αυτή την εποχή στο χωριό, που μαγεύει τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες. Σας αφήνουμε να απολαύσετε μόνοι σας το φωτογραφικό οδοιπορικό, και να ζήσετε τη μαγεία που έχει η Κύμη αυτή την περίοδο. 


«ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», 
(Απόσπασμα από άρθρο του Σπύρου Μελά)
«Ο αέρας μέθυσε. Το δάσος τρελάθηκε. Το λιβάδι παραφρόνησε. Τα νερά ήρθαν στο τσακίρ κέφι. Τα συνεφάκια τρικλίζουν στουπί. Κι απάνω, ψηλά, βαθειά μέγας αρχιτρίκλινος, ο ανοιξιάτικος ήλιος, εξακολουθεί να κερνά, με ηγεμονική αφθονία, το ξανθό του κρασί. Πίνει με κάτασπρα κύπελλα η ανθισμένη βυσσινιά, πίνει με ρόδινα η ροδακινιά, πίνει το γρασίδι με κούπες σμαράγδινες, πίνει και δεν ξέρει τι λέει το νεράκι της ρεματιάς, πίνουν στα φαρφουριά τους τ' άγρια κρίνα, πίνουν σ' ασημένια τάσια οι λεύκες, πίνει το πουλί, το έντομο, το ερπετό και όλα γύρω γίνονται τραγούδι επιθαλάμιο.
Η φύση είναι σαν απέραντη γαμήλια τελετή. Ο αέρας γεμάτος τρυφερά φτερουγίσματα, αδιάκοπο θρόισμα αβρών πέπλων αόρατης νυφικής πομπής. Και δια μιας τί κελαϊδισμοί!...
Η ερωτική γλύκα είναι παντού. Τα πεύκα, τα θυμάρια, η μέντα, η χλόη αρωματίζουν την ατμόσφαιρα, η θαλπωρή ξεμουδιάζει τα κορμιά, ο αέρας χαϊδεύει απαλά το δέρμα και το πάν μεταβάλλεται σε τρυφερή πρόσκληση. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει τίποτα άσχημο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: