Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ






















ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Το Σάββατο 25 Ιουλίου βρεθήκαμε στο χωριό Κρεμαστή Λακωνίας, ένα παραδοσιακό και γραφικό χωριό, κτισμένο σε 860 μέτρα υψόμετρο τους όρους Πάρνωνα της Λακωνίας. Καλεσμένοι στο γάμο του Μιχάλη και της Νίκης, από τους γονείς της νύφης, καλούς φίλους και συναδέλφους, είχαμε την τύχη να βρεθούμε σ΄ ένα υπέροχο περιβάλλον και να παρακολουθήσουμε έναν παραδοσιακό γάμο.
Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του γάμου αναβίωσαν, ενώθηκαν αρμονικά με το υπέροχο περιβάλλον του χωριού, δημιουργώντας ένα τέλειο αποτέλεσμα στο γάμο δύο νέων και ωραίων παιδιών.
Το βιολί και το τουμπερλέκι συνόδεψαν τη νύφη και τους υπόλοιπους καλεσμένους από το πατρικό της σπίτι στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπου την περίμενε ο γαμπρός για να τελεστεί το μυστήριο του γάμου.
Μετά την τελετή η νύφη, κόβοντας την γαμήλια κουλούρα στα τρία την πέταξε στους καλεσμένους.  Το έθιμο ορίζει ότι όποιος πιάσει το κομμάτι δεν θα κοιμηθεί με το ταίρι του το ίδιο βράδυ.
Στη συνέχεια, όλοι οι καλεσμένοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου ακολούθησε το γλέντι του γάμου που κράτησε μέχρι πρωίας.

Ευχόμαστε από καρδιάς στον Μιχάλη και τη Νίκη να ζήσουν ευτυχισμένοι, αγαπημένοι και χαρούμενοι σε όλη τους τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: