Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010. Πρώτη Κυριακή της Αποκριάς. Το κρύο πολύ τσουχτερό με την Πάρνηθα να έχει φορέσει το άσπρο της πέπλο. Από χθες το βράδυ το χιόνι πέφτει ασταμάτητα και έχει φθάσει μέχρι το ύψος του τελεφερίκ. Η Λεωφόρος Καραμανλή που οδηγεί στο τελεφερίκ, αδιάβατη από τα αυτοκίνητα. Όλοι θέλουν να φθάσουν λίγο πιο ψηλά να πατήσουν λίγο χιόνι. Τα κορναρίσματα και οι αψιμαχίες των οδηγών δεν λείπουν. Οι ταβέρνες κατάμεστες από κόσμο με τα τζάκια τους αναμμένα και τα παϊδάκια να πηγαινοέρχονται στα τραπέζια.
Αφιέρωσα λίγο χρόνο στο διαδίκτυο. Χρόνο που εντυπωσιάστηκα στην κυριολεξία. Μέσα από διάφορες ιστοσελίδες κατάφερα να δω ζωντανά σχεδόν το χιόνι να πέφτει σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας. Εντυπωσιακό και συνάμα συγκλονιστικό. Καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή έβλεπα σε βίντεο και σε φωτογραφίες το χιόνι να πέφτει σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας. Χάρηκα κι συνάμα εντυπωσιάστηκα όταν μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του συγχωριανού μας Κώστα Κατσού «ANDRONIANOI ONLINE» είδα το χωριό μας χιονισμένο. Μάλιστα οι λήψεις ήταν τέτοιες που μέχρι και το σπίτι μου έβλεπα. Καθημερινά σχεδόν επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του συγχωριανού μας Κώστα Κατσού που μας ενημερώνει πάντα για τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Οι φωτογραφίες που έχω αναρτήσεις είναι οι φωτογραφίες του Κώστα που τις έχει αναρτήσει σήμερα στο ιστολόγιό του.
Τι σου είναι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ σκέφθηκα; Το χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια και έχω πράγματι εντυπωσιασθεί. Ποτέ δε περίμενα ότι θα είχε τη δύναμη να εξελιχθεί κατά αυτό το τρόπο. Σίγουρα για το μέλλον μας επιφυλάσσει άγνωστη εξέλιξη.
Το διαδίκτυο είναι μια καινούργια πραγματικότητα. Βρισκόμαστε στην εποχή όπου η γνώση δίνεται απλόχερα. Ο καθένας μας μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε σχεδόν πληροφορία. Αρκεί να ξέρει να διαλέξει. Να διαλέξει εκείνη την πληροφορία που είναι χρήσιμη για τον εαυτό του, την πληρότητά του, το ΕΙΝΑΙ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: