Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΟΥΣ

Βροχερό και κρύο ήταν το τριήμερο της Αποκριάς στους Ανδρονιάνους. Από το Σάββατο το μεσημέρι άρχισε σιγά – σιγά το ψιλόβροχο που σε συνδυασμό με το κρύο δεν μας άφησε να κάνουμε κάποιους περιπάτους. Το Σάββατο βράδυ και οι δυο ταβέρνες του χωριού - του «Μάμουκα» και του «Μπαρούμη» - ήταν κατάμεστες από κόσμο, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο το πάρτι της νεολαίας κύλισε με ξεχωριστό κέφι και ζωντάνια.
Την Κυριακή το πρωί, έγινε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του χωριού «Τα Εισόδια της Θεοτόκου» από τον παπά Χρήστο.
Το βράδυ της Κυριακής κύλισε πολύ όμορφα και όσοι βρέθηκαν στην ταβέρνα του «Μπαρούμη» διασκέδασαν με ξέφρενους ρυθμούς, μέχρι τις πρωινές ώρες. Μικροί – μεγάλοι, άλλοι μασκαρεμένοι και άλλοι όχι, χόρεψαν στους ρυθμούς της ζωντανής μουσικής που οι διοργανωτές της βραδιάς είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν. Τα τραπέζια πήραν φωτιά και άντεξαν όσους θέλησαν να στροβιλισθούν πάνω σ΄ αυτά.
Την πατροπαράδοτη λαγάνα της Δευτέρας την προμηθευτήκαμε από το φούρνο του χωριού μας, το φούρνο του «Κοτσανούλα». Πεντανόστιμη λαγάνα την οποία συνοδέψαμε με τα υπόλοιπα σαρακοστιανά: ελιές, ταραμά, χαλβά. Για πέταγμα αετού ούτε συζήτηση μια και η συνεχής βροχή δεν το επέτρεπε.
Η επιστροφή μας επιφύλαξε μια έκπληξη , μια και στη Μαλακάσα, λίγο έξω από την Αθήνα, οι πρώτες νιφάδες χιονιού κόλλησαν στο τζάμι του αυτοκινήτου.
Βράδυ Καθαράς Δευτέρας και όλοι μας περιμένουμε ότι θα ξημερώσει μια άσπρη μέρα. Οι Μετεωρολόγοι μας έχουν πει ότι θα χιονίσει και στην Αθήνα. Για να δούμε θα επαληθευτούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: