Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο ΠΑΠΑ - ΣΟΥΛΗΣ

  
(Οι φωτογραφίες είναι από τον Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής του 2008 στους Ανδρονιάνους)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρετήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου τον μακαριστό ιερέα «παπά - Σούλη Δεμερούτη».
Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στους Κρινιάνους από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και τους ιερείς της περιοχής.
Πλήρης ημερών και καταξιωμένος από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο βράδυ 17 Μαρτίου, ο ιερέας που όλοι γνωρίσαμε και όλοι αγαπήσαμε.
Ξεχωριστή προσωπικότητα ο παπά – Σούλης, άριστος λειτουργός, πλημμύριζε τις καρδιές του εκκλησιάσματος με την υπέροχη φωνή του.
Χειροτονήθηκε στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης στις  18 Ιανουαρίου 1955 εορτή του Αγίου Αθανασίου. Έκτοτε για πενήντα τέσσερα χρόνια ιερουργούσε ακούραστα στην περιοχή, εξυπηρετώντας όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του πολλά χωριά. Στις 18 Ιανουαρίου 2009 σε μια ξεχωριστή λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Βιτάλου αποχαιρέτησε το εκκλησίασμα με ξεχωριστή συγκίνηση. Έπρεπε να αποχωρήσει για να ξεκουραστεί όπως είπε ο ίδιος στην ομιλία του.
Πλήθος κόσμου, από την  ευρύτερη περιοχή κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, και τον προαύλειο χώρο για να αποχαιρετήσει τον σεμνό και ταπεινό, τον ξεχωριστό και σεβάσμιο κληρικό, τον «παπά – Σούλη».

Αιωνία σου η μνήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: