Για τρεις
ολόκληρες μέρες τα εκλεκτότερα μελισσοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην
ελληνική αγορά παρουσιάσθηκαν στο 6o Φεστιβάλ Μελιού, που πραγματοποιήθηκε στο
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Παραγωγοί
απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν με ενδιαφέρουσες γεύσεις μελιών από
διαφορετικά άνθη βοτάνων και δένδρων, πέρα από το θυμάρι και το έλατο.
Η ποιότητα
και η γεύση του ελληνικού μελιού δεν συναντιέται πουθενά αλλού στη γη κι αυτό
έχει να κάνει με την πλούσια χλωρίδα του τόπου, αλλά και την αγάπη και φροντίδα
των μελισσοτρόφων μας, σ' έναν τομέα με μεγάλη παράδοση. Το θυμάρι παραμένει
κλασική αξία, αν και τελευταία παρουσιάζονται όλο και περισσότερα μέλια με
ενδιαφέρουσες γεύσεις, από διαφορετικά άνθη βοτάνων και δέντρων. Σ' αυτά
έρχονται να προστεθούν και οι συνδυασμοί μελιών με βότανα, φρούτα, μπαχαρικά,
που δίνουν συναρπαστικά προϊόντα και πλουτίζουν το τραπέζι μας.
Οι
επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου»
των μελισσών, να γνωρίσουν παραγωγούς μελιού από όλη την Ελλάδα, να δοκιμάσουν
σπιτικές συνταγές με μέλι, να βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες των μελιών, να
παίξουν διαδραστικά παιχνίδια, αλλά και για ενημερωθούν για τα διατροφικά οφέλη
του μελιού.
Πέρα από τις
γεύσεις του μελιού ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να απολαύσει Κρητική
τσικουδιά, ρακόμελο από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και τσίπουρο με διάφορες
γεύσεις.
Φύγαμε με
την πεποίθηση ότι τούτος ο ευλογημένος τόπος, με τόσα καλούδια που παράγει,
σύντομα θα ανακάμψει και θα βρει τον δρόμο του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου